Tinga is een klassieker in Mexico.
De basis van het recept is de versnipperde kip die je in deze eerdere Versnipperde kip post kunt vinden.
De rest is snel en makkelijk te doen, dit recept is speciaal geschikt als je veel mensen wilt voeden zoals wanneer je een feestje geeft. Zelf heb ik dit recept gemaakt voor mijn housewarming party.
Je kunt het pittig maken door chipotle chilis of chipotle saus toe te voegen.
Voor het serveren kun je mexicaanse rijst toevoegen of de tinga gebruiken als vulling voor taco’s of tostadas.
Kip Tinga (Tinga de Pollo)
Servings 4 porties
Ingredients
- 200 gr Spaanse chorizo
- 1 stuk Ui
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4-5 stuk tomaten (1/2 kg)
- 3 stuks kipfilet (gekookt en versnipperd)
- chipotle chili Optioneel
Instructions
- Snijd de chorizo in plakjes en reserveer
- Snijd de ui in julienn en de tomaat in kleine blokjes
- Voeg de chorizo toe aan een hete koekenpan en bak op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren om al het vet los te maken.
- Als de chorizo bijna gaar is, voeg dan de ui en knoflook toe, meng en bak nog 5 minuten.
- Voeg de tomaat, laat 10 minuten koken op middelhoog vuur of tot de tomaat gaar is.
- Voeg de versnipperde kipfilet toe, breng op smaak met zout. Kook nog 5 minuten om alle smaken te laten integreren. Je kunt het pittig maken door chipotle-saus of chipotle-chili's toe te voegen.
Pingback: Tostadas - mexicaanse-gerechten.nl