Go Back
+ servings

Kip Tinga (Tinga de Pollo)

Course Main Course
Cuisine Mexican
Prep Time 20 minutes
Servings 4 porties

Ingredients

  • 200 gr Spaanse chorizo
  • 1 stuk Ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4-5 stuk tomaten (1/2 kg)
  • 3 stuks kipfilet (gekookt en versnipperd)
  • chipotle chili Optioneel

Instructions

  • Snijd de chorizo in plakjes en reserveer
  • Snijd de ui in julienn en de tomaat in kleine blokjes
  • Voeg de chorizo toe aan een hete koekenpan en bak op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren om al het vet los te maken.
  • Als de chorizo bijna gaar is, voeg dan de ui en knoflook toe, meng en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de tomaat, laat 10 minuten koken op middelhoog vuur of tot de tomaat gaar is.
  • Voeg de versnipperde kipfilet toe, breng op smaak met zout. Kook nog 5 minuten om alle smaken te laten integreren. Je kunt het pittig maken door chipotle-saus of chipotle-chili's toe te voegen.