Groene Enchiladas (Zwitserse enchiladas)

Dit Mexicaanse gerecht is een klassieker en favoriet onder de Mexicanen. Zoals verschillende Mexicaanse gerechten zijn Enchiladas gebaseerd op maïs, tortilla’s. Enchilada betekent letterlijk bedekt met chily en dit betekent ook dat ze kunnen komen in verschillende smaken en kleuren.
Dit is een recept om Zwitserse Enchiladas te maken, een variatie op groene enchiladas. Dit gerecht is niet in Zwitserland ontstaan en waarschijnlijk weten de Zwitsers niet dat wij enchiladas hebben die zo heten. De oorsprong zou liggen in een cafetaria in het centrum van Mexico City en populair zijn gemaakt door een bekende restaurantketen.
De saus voor deze enchiladas is gemengd met room en dat geeft het voordeel dat je de pittigheid van de saus kunt aanpassen. Een laagje gesmolten kaas maakt het gerecht compleet, en aangezien kaas in Nederland erg lekker is vind ik dit gerecht een perfecte combinatie.

Ik was zo enthousiast over het eindresultaat dat ik vergat er een foto van te maken.
Als ik de enchiladas weer klaarmaak zal ik een foto van het afgewerkte gerecht uploaden.

Fun fact: In Mexico hebben we een gezegde dat zegt “Ni que fueran Enchiladas” en dat zeg je tegen iemand die iets te makkelijk vindt.

Wil je een goede blender die alle Mexicaanse sauzen aankan, kijk dan eens naar deze, ik en andere Mexicaanse vrienden hebben dezelfde.

Groene Enchiladas (Zwitserse enchiladas)

Print Recipe
Course Main Course
Cuisine Mexican
Keyword Gluten free, Glutenvrij, Mexicaanse gerechten, Mexicaanse enchiladas, Mexicaanse recepten
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 4

Equipment

  • 1 staafmixer of mixer

Ingredients

  • 600 gr Kipfilet
  • 1 stuk Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paket geraspte kaas
  • 12 stuk Mais Tortillas bij Albert Heijn je kan mais tortillas la morena kopen
  • 1 Mexicaanse Salsa Groen (230 gr) bij Albert Heijn je kan salsa la morena kopen
  • 1 Slagroom (250 ml)

Instructions

  • Vul een pan met water en breng het aan de kook.
    Zodra het water kookt doet u de kip, een stukje ui, een teentje knoflook en 1/2 theelepel zout in de pan. Kook voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Haal de kip uit de pan als hij gaar is. Versnipper je de kip met behulp van 2 vorken. Reserveer de kip.
  • Voor de saus kun je de steekmixer of een mixer gebruiken.
    Afhankelijk van hoe pittig je het graag hebt, kun je beginnen met een verhouding van 1:1 van saus en slagroom.
    Meng de hele pot van de saus met dezelfde hoeveelheid van slagroom. Gebruik de staafmixer of de mixer voor deze stap.
    Reserveer de saus.
  • Doe een beetje olie in een pan en haal de tortilla's erdoor, dit helpt om de tortilla soepel te maken zodat hij niet breekt in de volgende stap.
  • Pak een handvol van de versnipperde kip en vul er een tortilla mee.
  • Rol de tortilla op en leg hem in een ovenschaal.
    Herhaal dit tot alle tortilla's gevuld zijn met kip in de ovenschaal.
  • Giet de saus in de ovenschaal totdat alles bedekt is.
  • Smeer er kaas op of leg plakjes kaas op de opgerolde tortilla's.
    Zet enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Eventueel wat plakjes ui bovenop de enchilada leggen en opdienen.

Notes

In plaats van slagroom kun je ook creme freiche gebruiken.
Als je de enchiladas pittiger wilt, gebruik dan minder room, en anders om.
 

Groene Enchiladas (Zwitserse enchiladas)

Course Main Course
Cuisine Mexican
Keyword Gluten free, Glutenvrij, Mexicaanse gerechten, Mexicaanse enchiladas, Mexicaanse recepten
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 4

Equipment

  • 1 staafmixer of mixer

Ingredients

  • 600 gr Kipfilet
  • 1 stuk Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paket geraspte kaas
  • 12 stuk Mais Tortillas bij Albert Heijn je kan mais tortillas la morena kopen
  • 1 Mexicaanse Salsa Groen (230 gr) bij Albert Heijn je kan salsa la morena kopen
  • 1 Slagroom (250 ml)

Instructions

  • Vul een pan met water en breng het aan de kook.
    Zodra het water kookt doet u de kip, een stukje ui, een teentje knoflook en 1/2 theelepel zout in de pan. Kook voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Haal de kip uit de pan als hij gaar is. Versnipper je de kip met behulp van 2 vorken. Reserveer de kip.
  • Voor de saus kun je de steekmixer of een mixer gebruiken.
    Afhankelijk van hoe pittig je het graag hebt, kun je beginnen met een verhouding van 1:1 van saus en slagroom.
    Meng de hele pot van de saus met dezelfde hoeveelheid van slagroom. Gebruik de staafmixer of de mixer voor deze stap.
    Reserveer de saus.
  • Doe een beetje olie in een pan en haal de tortilla's erdoor, dit helpt om de tortilla soepel te maken zodat hij niet breekt in de volgende stap.
  • Pak een handvol van de versnipperde kip en vul er een tortilla mee.
  • Rol de tortilla op en leg hem in een ovenschaal.
    Herhaal dit tot alle tortilla's gevuld zijn met kip in de ovenschaal.
  • Giet de saus in de ovenschaal totdat alles bedekt is.
  • Smeer er kaas op of leg plakjes kaas op de opgerolde tortilla's.
    Zet enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Eventueel wat plakjes ui bovenop de enchilada leggen en opdienen.

Notes

In plaats van slagroom kun je ook creme freiche gebruiken.
Als je de enchiladas pittiger wilt, gebruik dan minder room, en anders om.
 

1 thought on “Groene Enchiladas (Zwitserse enchiladas)”

  1. Pingback: Mexicaanse rijst - mexicaanse-gerechten.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




mexicaanse-gerechten.nl
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.