Go Back
+ servings

Groene Enchiladas (Zwitserse enchiladas)

Course Main Course
Cuisine Mexican
Keyword Gluten free, Glutenvrij, Mexicaanse gerechten, Mexicaanse enchiladas, Mexicaanse recepten
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 4

Equipment

  • 1 staafmixer of mixer

Ingredients

  • 600 gr Kipfilet
  • 1 stuk Ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paket geraspte kaas
  • 12 stuk Mais Tortillas bij Albert Heijn je kan mais tortillas la morena kopen
  • 1 Mexicaanse Salsa Groen (230 gr) bij Albert Heijn je kan salsa la morena kopen
  • 1 Slagroom (250 ml)

Instructions

  • Vul een pan met water en breng het aan de kook.
    Zodra het water kookt doet u de kip, een stukje ui, een teentje knoflook en 1/2 theelepel zout in de pan. Kook voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Haal de kip uit de pan als hij gaar is. Versnipper je de kip met behulp van 2 vorken. Reserveer de kip.
  • Voor de saus kun je de steekmixer of een mixer gebruiken.
    Afhankelijk van hoe pittig je het graag hebt, kun je beginnen met een verhouding van 1:1 van saus en slagroom.
    Meng de hele pot van de saus met dezelfde hoeveelheid van slagroom. Gebruik de staafmixer of de mixer voor deze stap.
    Reserveer de saus.
  • Doe een beetje olie in een pan en haal de tortilla's erdoor, dit helpt om de tortilla soepel te maken zodat hij niet breekt in de volgende stap.
  • Pak een handvol van de versnipperde kip en vul er een tortilla mee.
  • Rol de tortilla op en leg hem in een ovenschaal.
    Herhaal dit tot alle tortilla's gevuld zijn met kip in de ovenschaal.
  • Giet de saus in de ovenschaal totdat alles bedekt is.
  • Smeer er kaas op of leg plakjes kaas op de opgerolde tortilla's.
    Zet enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Eventueel wat plakjes ui bovenop de enchilada leggen en opdienen.

Notes

In plaats van slagroom kun je ook creme freiche gebruiken.
Als je de enchiladas pittiger wilt, gebruik dan minder room, en anders om.