Tostada’s zijn knapperige maïstortilla’s. Normaal gesproken worden de tostadas gefrituurd, maar in dit geval heb ik een gezonde versie gemaakt met behulp van de oven.
Ze kunnen alleen worden gegeten of je kunt er verschillende toppings aan toevoegen, zoals crème freiche en witte kaas of tinga.
Dit is het basisrecept om de tostadas te maken, in de posts Kip tinga (Tinga de pollo) kun je vinden hoe je de toppings maakt.
Tostadas
Servings 4 people
Ingredients
- 8 Maistortillas
- 4 tbsp Olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180° C. Smeer een beetje bakolie in elk van de tortilla's,
- Leg bakpapier in een ovenplaat en verdeel de tortilla's erover. Bak 15 minuten in de oven op 180° C met de heteluchtfunctie.
- Haal de bakplaat uit de oven en draai de tortilla's om. Bak nog 5 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.