Als je ooit naar Mexico-stad gaat, zul je een aantal kraampjes zien met het woord Tortas erop geschreven.
Je zou kunnen zeggen dat een torta een Mexicaans belegde broojde is.
Er zijn veel combinaties mogelijk en dit is een van mijn favorieten. Het is snel en makkelijk te maken, ideaal voor een lekkere lunch.
In de versie hieronder heb ik alles in de oven gemaakt, dus ook geen afwas.
Om de Torta wat pittiger te maken kun je chipotle-saus gebruiken, zoals deze
Torta (Mexicaanse belegde broodje)
Servings 1
Ingredients
- 1 stuk tomaat
- 1 stuk avocado
- 100 gr gebakken bonen kan ook Zwarte bonenspread
- 1 stuk ciabatta
- 1 stuk schnitzel of vegetarische schnitzel
- 1 plak kaas
- 1 stuk ui optioneel
- jalapeños of chipotle saus
Instructions
- Bereid de schnitzel en het brood en reserveer, voeg kaas toe aan de bovenkant van de schnitzel indien gewenst.
- Snijd het brood doormidden, besmeer de onderste helft met bonen en de bovenste helft met avocado
- Snijd de schnitzel in plakjes en leg ze op de bonen.
- Snijd de tomaat in plakjes en leg ze op de schnitzel
- Leg het bovenste sneetje brood op alles en geniet. Eventueel kun je ook nog wat plakjes ui toevoegen.Als je van pittig houdt kun je wat chipotle saus of wat gesneden jalapeños toevoegen.