Dit is een van mijn favoriete maaltijden: Mexicaanse rijst (Arroz a la mexicana). Dit gerecht is een zeer populair recept in Mexico dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Ik weet niet waar het precies vandaan komt, maar wat ik wel weet is dat het heerlijk is.
De bereiding van arroz a la mexicana is eenvoudig. En een beetje anders dan je gewend bent om rijst te bereiden. Wat Mexicaanse rijst zo lekker maakt is de mix van smaken.
Mexicaanse rijst is perfect als bijgerecht bij hoofdgerechten, zoals Groene Enchiladas (Zwitserse enchiladas).In Mexico kun je het in de meeste restaurants en eetstalletjes vinden.
Als je het nog niet geprobeerd hebt, moet je dat zeker doen! Ik beloof je dat je het heerlijk zult vinden. Arroz a la Mexicana is een klassiek en authentiek Mexicaans recept, en is een geweldige optie om van te genieten tijdens een diner met vrienden of familie. ¡Buen provecho!
Wil je een goede blender die alle Mexicaanse sauzen aankan, kijk dan eens naar deze, ik en andere Mexicaanse vrienden hebben dezelfde.
Mexicaanse Rijst (rode rijst)
Ingredients
- 1/4 stuk stukje witte ui
- 2 kopjes buillon of water
- olijfolie
- 1 kopje kopje basmati rijst
- 2 stuk stuk roma tomaat
- 1/2 theelepel theelepel zout
- 1 teentje teentje knoflook
- 1 stuk kippenbouillonblokje
- 1 potje Doperwten wortelen (330 gr)
Instructions
- Maal de tomaat, een tentje knoflook en de ui in een blender, (of food processor) Zet opzij.
- Verhit de olie in een steelpan op matig vuur en test de temperatuur door enkele rijstkorrels toe te voegen. Als deze kleine belletjes vormen, de rest van de rijst toevoegen en op hoog vuur onder voortdurend roeren 2 tot 3 minuten bakken.
- Giet de gepureerde tomaat erbij, zet het vuur laag en roer voorzichtig om de tomatenpuree erin te verwerken.
- Los het zout of het kippenbouillonblokje op in de bouillon (of water) en voeg dit toe aan de rijst wanneer deze de tomatenpuree volledig heeft opgenomen. Voeg de potje van doperwten wortelen toe en zodra het vloeistof aan de kook komt, het vuur laag zetten, afdekken en 15 minuten laten staan.
- Open de pan en roer de rijst voorzichtig met een vork om het resterende tomatenmengsel te verspreiden en een homogene rode kleur te krijgen. Dek de rijst af en kook nog een paar minuten tot de water volledig is opgenomen.