Maal de tomaat, een tentje knoflook en de ui in een blender, (of food processor) Zet opzij.
Verhit de olie in een steelpan op matig vuur en test de temperatuur door enkele rijstkorrels toe te voegen. Als deze kleine belletjes vormen, de rest van de rijst toevoegen en op hoog vuur onder voortdurend roeren 2 tot 3 minuten bakken.
Giet de gepureerde tomaat erbij, zet het vuur laag en roer voorzichtig om de tomatenpuree erin te verwerken.
Los het zout of het kippenbouillonblokje op in de bouillon (of water) en voeg dit toe aan de rijst wanneer deze de tomatenpuree volledig heeft opgenomen. Voeg de potje van doperwten wortelen toe en zodra het vloeistof aan de kook komt, het vuur laag zetten, afdekken en 15 minuten laten staan.
Open de pan en roer de rijst voorzichtig met een vork om het resterende tomatenmengsel te verspreiden en een homogene rode kleur te krijgen. Dek de rijst af en kook nog een paar minuten tot de water volledig is opgenomen.