Mexicaanse gefrituurde taco’s

Op mijn werk is er de traditie om elke woensdag naar de loempiakraam te lopen voor de lunch. Terwijl ik daar stond rees er een vraag: Hebben jullie loempia’s in Mexico?
We hebben eigenlijk geen loempia’s in Mexico, de enige keer dat ik me herinner ze gezien te hebben was bij een buffet in een Chinees restaurant. Terwijl ik dit probeerde uit te leggen herinnerde ik me dat we iets hebben dat op een loempia lijkt: gefrituurde taco’s; dus liet ik mijn collega’s een foto daarvan zien en noemde ze ‘de Mexicaanse loempia’.
Dit recept gaat erover: de gefrituurde taco’s aka mexicaanse loempia’s.
Er zijn verschillende manieren om ze te fritueren, ik heb een airfryer gebruikt, maar het resultaat is hetzelfde als je een gewone frituurpan of een koekenpan gebruikt.

Mexicaanse Gefrituurde taco’s (Tacos Dorados)

Course Main Course
Cuisine Mexican
Keyword Glutenvrij, mexicaanse gerechten, Mexicaanse recepten, Tacos Heteluchtfriteuse, tacos met air fryer
Prep Time 35 minutes
Cook Time 15 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 300 gr kipfilet
  • 125 gr creme fraiche
  • 12 stuk maïs tortilla
  • 150 gr Feta of Witte kaas
  • 1/4 stuk sla
  • 1 stuk stuk avocado Optioneel
  • 1 stuk tomaat Optioneel
  • 1/4 stuk ui Optioneel
  • 12 stuks houten Tandenstokers
  • Olie

Instructions

  • Kook de kipfilets 20-25 minuten in kokend water.
  • Haal de kip uit de water als hij gaar is. Versnipper je de kip met behulp van 2 vorken. Reserveer de kip.
  • Deze stap hangt echt af van de kwaliteit van de tortilla's, als je ze kunt rollen zonder te breken dan kun je deze stap overslaan, zo niet dan zul je een beetje olie moeten gebruiken.
    Doe een beetje olie in een pan en haal de tortilla's erdoor, dit helpt om de tortilla soepel te maken zodat hij niet breekt in de volgende stap.
  • Vul elke tortilla met een beetje kip.
  • Rol op en zet vast met een tandenstoker.
  • Er zijn verschillende manieren om de taco's te bakken, je kunt het doen in een pan met olie, met een frituurpan of met een air fryer. In dit geval heb ik een air fryer (Heteluchtfriteuse)  gebruikt. In een airfryer XL bak 15 minuten @ 175 °C
  • Verwijder voorzichtig de tandenstokers. Serveer met creme fraiche en gegarneerd, verkruimelde feta of witte kaas en gehakte sla. Eventueel kun je er ook plakjes avocado en tomaat op leggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




mexicaanse-gerechten.nl
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.