Carlota

Dit Mexicaanse toetje of mexicaanse dessert is makkelijk te maken, het is het eerste dat ik hier in Nederland maakte. Je kunt het zo zoet maken als je wilt door gewoon de verhoudingen van de ingrediënten aan te passen. Leuk om mee te nemen als traktatie voor de collega’s op kantoor.

Carlota

Course Dessert
Cuisine Mexican
Keyword mexicaanse gerechten, Mexicaanse recepten, Mexicaanse toetje
Prep Time 40 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 10

Ingredients

  • 6 stuk Limoen
  • 1 tbsp Vanille aroma
  • 1 blik Gecondenseerde melk
  • 460 ml koffiemelk ongeveer, afhankelijk van het merk kan er meer of minder melk in het blik zijn.
  • 320 gr Maria koekjes

Instructions

  • Snijd en pers de limoenen, er moet een half kopje citroensap worden gebruikt, er kunnen meer of minder dan 6 citroenen nodig zijn.
  • In en mixer, meng de gecondenseerde melk, de koffiemelk, het citroensap en de vanille.
  • Leg een laag maria-koekjes op een ovenschaal of taartschaal en zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is; bovenop de onderste laag kunnen koekjes worden gelegd om de gaten te bedekken en de bodem perfect te bedekken.
    Voeg een laagje van het mengsel uit de mixer toe.
  • Ga door tot je 2 of 3 lagen koekjes hebt en het mengsel bovenop
  • Strooi er eventueel met een rasp geraspte Mariakoek overheen.
  • Dek af met plastic folie. Koel minstens 30 minuten en serveer als dessert.
    Het beste resultaat krijg je als het dessert een hele nacht in de koelkast blijft staan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




mexicaanse-gerechten.nl
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.