Go Back
+ servings

Carlota

Course Dessert
Cuisine Mexican
Keyword mexicaanse gerechten, Mexicaanse recepten, Mexicaanse toetje
Prep Time 40 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 10

Ingredients

  • 6 stuk Limoen
  • 1 tbsp Vanille aroma
  • 1 blik Gecondenseerde melk
  • 460 ml koffiemelk ongeveer, afhankelijk van het merk kan er meer of minder melk in het blik zijn.
  • 320 gr Maria koekjes

Instructions

  • Snijd en pers de limoenen, er moet een half kopje citroensap worden gebruikt, er kunnen meer of minder dan 6 citroenen nodig zijn.
  • In en mixer, meng de gecondenseerde melk, de koffiemelk, het citroensap en de vanille.
  • Leg een laag maria-koekjes op een ovenschaal of taartschaal en zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is; bovenop de onderste laag kunnen koekjes worden gelegd om de gaten te bedekken en de bodem perfect te bedekken.
    Voeg een laagje van het mengsel uit de mixer toe.
  • Ga door tot je 2 of 3 lagen koekjes hebt en het mengsel bovenop
  • Strooi er eventueel met een rasp geraspte Mariakoek overheen.
  • Dek af met plastic folie. Koel minstens 30 minuten en serveer als dessert.
    Het beste resultaat krijg je als het dessert een hele nacht in de koelkast blijft staan.